Hem / Inspiration / Trädgårdsinspiration

Trädgårdsinspiration

Dags för ett sommarprojekt i trädgården?

Hitta trädgårdsinspiration – även de små sakerna gör skillnad!

När sommaren äntligen kommer flyttar vi ut i våra trädgårdar. Ge din trädgård eller balkong lite extra kärlek och gör den personlig med färg! Oavsett om du har en stor eller liten trädgård finns det alltid plats för ett litet projekt!

Måla utemöbler

Har dina utemöbler blivit lite slitna? Ingen fara, med lite färg blir de som nya! Har man en lite större trädgård så är vårt tips att satsa på lite olika sittplatser här och var. En plats i morgonsolen där frukosten kan avnjutas, kanske en skuggigare plats för lunchen och för sommarmiddagarna en plats där du fångar kvällssolen.
Dessa klassiska cafémöbler är målade i den dämpade gröna kulören Spring wind.

Behöver du lite guidning?

Se våra instruktionsfilmer och läs våra guider här. 

Planteringshylla

Ett vackert planteringsbord  eller hylla som gör planteringen enklare. Bordet kan även användas som ett vackert stilleben i det gröna eller mot husväggen.
Detta bord är målat i den härliga kulören Scandinavian country style.

Trädgårdsinspiration-måla fågelholkar

Måla fågelholkar

Hur fint är det inte att sätta upp några egenmålade fågelholkar! Här har vi målat holkarna i den varmt grålila Nordsjö Heart Wood och den gröna H1.33.74, . Planket är målat i den fina kulören H3.04.72.

Måla odlingslådorna

Även om det bara finns en liten plats i trädgården eller en balkong får man nästan alltid plats med en odlingslåda. Odla örter, grönsaker, blommor, endast fantasin sätter gränser! Gör odlingslådorna mer personliga genom att måla dem. Här har vi målat med kulörerna Soft Paris (längst fram), Bright Le Havre och Soft Rochefort.

Måla krukor

Att måla dina utekrukor är ett enkelt sätt att få riktigt sommarfint! Ett tips är att måla krukan i en stark kulör och sätt gröna växter i krukan – varför inte odla lite popcorngräs! Planket på bilden till vänster är målat i kulören H3.04.72 och pallen samt den gröna krukan i den fräscha H1.33.74.

Måla med miljömärkta produkter

På Nordsjö har vi ambitionen att utveckla färgsystem med så liten miljöpåverkan som möjligt och arbetet med detta pågår ständigt.

När ni ska måla trädgårdsmöbler rekommenderar vi att man använder vår Svanenmärkta produkt Nordsjö One Door & Window Tech. Det är en mycket snabbtorkande färg, vilket gör att du kan måla klart dina möbler på en dag. Den går att bryta i ett näst intill oändligt antal kulörer, har en bra täckförmåga och bevarar kulör och glans länge. Läs mer och beställ här.