Hem / Inspiration / Feng shui / Feng Shui i vardagsrum

blått vardagsrum växter

Pergo parkett vardagsrum vitt

Socialt vardagsrum

Feng Shui i varadsgrummet

Hit bjuder vi våra gäster. Här har vi fester och myser med familjen på kvällarna. I vardagsrummet kanske vi även har ställt fram våra vackraste mest värdefulla prydnadssaker. Ett problem som kan uppstå i vardagsrummet är att man ofta möblerar med utgångspunkt från TV:n. När det är viktigaste att hitta en balans mellan energierna i rummet och bygga det med utgångspunkt från det sociala livet. Exempel på sådant som stärker samvaron är att sätta upp fotografier av familjen. Du ska undvika att sätta soffor och andra möbler med ryggen mot dörren, eftersom det ger ett ogästvänligt intryck. Sätt gärna möblerna med en vägg bakom och stöd på sidorna med soffbord, lampor och växter. Tänk också på att ett runt eller ovalt soffbord är vänligare än ett fyrkantigt, med vassa hörn.

Bekvämt och harmoniskt

Köp hellre bekväma än superdesignade möbler. För att uppmuntra gemenskapen, ska du välja positiva färger som gult och orange. TV:n får gärna gömmas i ett skåp eller en bokhylla. Som vanligt ska du rensa i ditt vardagsrum för att skapa god energi. Chi har svårt att röra sig om det är för mycket saker i ett rum. Sälj eller skänk bort det som du inte vill ha längre. Det känns faktiskt bra att kunna glädja någon annan som behöver dem mer än du gör.

Har du högt i tak? Det kan göra att rummet känns mindre ombonat och för att lösa det kan du sätta upp en bård eller list tvärs över väggen som ”sänker” taket. Om du har lågt i tak, kan du höja det med hjälp av uppåtriktade lampor eller stora växter som strävar uppåt.