Hem / Inspiration / Färg och kulör utomhus / Våra grå favoriter

Grå kulör, som har ett sofistikerat uttryck, kan passa dig som vill ha känslan av en vacker bakgrundskuliss, där grön gräsmatta, färgrika blommor och andra vackra utomhusdetaljer får ta sin plats. 

Idag är grått den mest trendiga kulören på hus, och ju mörkare det är – desto trendigare blir det. En anledning kan vara att den grå paletten inte är så tydlig i sitt uttryck, och kan användas på många hus, utan att det känns fel. Man får också en stor valfrihet när det kommer till val av kulör på övriga detaljer på huset; som vindskivor, dörrar och fönster. 

Tips när du väljer kulör 

Fasaden blir alltid ljusare, klarare och starkare än den kulören som du ser på det lilla uppstrykningsprovet i butiken. Det blir inte vackert och passar dåligt på en fasad, då det kan bli för stor kontrast gentemot omgivningen. Det färdigmålade kan uppfattas som lite blåare än färgprovet då solljuset innehåller ultravioletta strålar. 

För att vara helt säker på slutresultatet bör du provmåla en del av fasaden, innan du bestämmer dig. Anlita gärna din lokala Färgdoktor! 

Autumn mist
Classy Grey
Classic River
Silver Oak
Grey Sparrow
Silver Rocks
Grey Cliff
Neutral Shadow
Nordic Chic Taupe
Mountain River
Dark Sarcelles
337 Black

Fasad: Mountain River. Dörr och fönster: Mountain River.

Fasad: Neutral Shadow. Fönster: Modest White. Dörr: Dark Antibes.

Fasad 1: Grey Cliff.
Fasad 2: Grey Sparrow. Dörr: Solid Statement. Detaljer: Mountain Snow.

Fasad: Grey Cliff. Dörr och fönster: 334 Red.