Hem / Inspiration / Färg och kulör utomhus / Skandinaviska gröna

Skandinaviska gröna

De gröna fasadkulörerna hämtar sin ro och stabilitet i naturen omkring oss. Trenden med gröna väggar och interiördetaljer blir populärare för varje år. Det är roligt att vi nu även sätter värde på den vackra gröna paletten även på husfasader och trädgårdsmöbler. 

Den gröna kulörskalan påminner oss om naturens harmoni och dess härliga och fantastiska nyansskiftningar. Naturens gröna är förenat med energi, välmående och balans, men sägs också fungera som stressdämpande. Det gröna ger stabilitet och är underbar i kombination med naturens egna kulörspektrum från träd, jord, sten och vackra växter. 

Tips när du väljer kulör 

Fasaden blir alltid ljusare, klarare och starkare än den kulören som du ser på det lilla uppstrykningsprovet i butiken. Det blir inte vackert och passar dåligt på en fasad, då det kan bli för stor kontrast gentemot omgivningen. Det färdigmålade kan uppfattas som lite blåare än färgprovet då solljuset innehåller ultravioletta strålar. 

För att vara helt säker på slutresultatet bör du provmåla en del av fasaden, innan du bestämmer dig. Anlita gärna din lokala Färgdoktor! 

Restful Le Havre
Pale Eucalypt
My Garden
Forest Retreat
Silent Orangeri
Irish Moss

Fasad: Irish Moss. Fönster: Base White. Detaljer: Restful Le Havre.

Fasad: My Garden. Fönster: Silent Orangeri. Detaljer: Linnen Canvas.

Fasad: My Garden. Fönster: Silent Orangeri och Forest Retreat. Detaljer: Linnen Canvas.