Hem / Inspiration med ljusa, beiga och bruna kulörer

Inspiration med ljusa, beiga och bruna kulörer

Något vi är kända för i Norden, så är det vår kärlek till det ljusa och fräscha. Bli inspirerad av vår praktfulla vita palett för fasaden. 

När du väljer att måla ditt hus i vitt, kan det ofta upplevas som det trygga valet för det är både neutralt och hållbart, och många anser att vitt blir man aldrig trött på. Det stämmer att en vacker vit kulör på fasaden är både tidstypisk och tilltalar de flesta. 

Beigea fasadkulörer

De mjuka, varma och lite nötaktiga crèmekulörerna, hittar du här i den beigea paletten. Här hittar vi den varma och ljusbeigea Character Beige, samt den vackra Caramel Dust som påminner om kola. 

Bruna fasadkulörer

Naturligt, gyllene och varmt dessa kulörer har vi en nära relation till. De är traditionella och associeras gärna till äldre hus och ängar. Kulören passar bra både till traditionella och moderna hus. Dessutom passar de bra till kulörerna som vi hittar i den svenska naturen – grön skog, blått hav, blå himmel och vita moln. 

Tips när du väljer kulör 

Fasaden blir alltid ljusare, klarare och starkare än den kulören som du ser på det lilla uppstrykningsprovet i butiken. Det blir inte vackert och passar dåligt på en fasad, då det kan bli för stor kontrast gentemot omgivningen. Det färdigmålade kan uppfattas som lite blåare än färgprovet då solljuset innehåller ultravioletta strålar. 

För att vara helt säker på slutresultatet bör du provmåla en del av fasaden, innan du bestämmer dig. Anlita gärna din lokala Färgdoktor! 

 

 

Base White
Modest White
Nordsjö White
Mountain Snow
Linen Canvas
Soft Shadow
Soft Sand
Character Beige
Nordsjö Caramel Dust
Courtyard Stone
Woodland Dream
Brown Selection

Fasad: Nordsjö White. Fönster och detaljer: Nordsjö White.

Fasad: Nordsjö Caramel Dust. Fönster och detaljer: Nordsjö White

Fasad: Base White. Detaljer: Nordsjö White och Classic River.

Fasad: Mountain Snow.