Hem / Användar- och köpvillkor e-handel

Användar- och köpvillkor e-handel

Denna webbplats hanteras av Nordsjö Idé & Design, bifirma till och franchisekoncept ägt av Akzo Nobel Decorative Coatings AB, Org.nr 556142-8011, Staffanstorpsvägen 50, 205 17 Malmö (“Nordsjö Idé & Design”).

Genom att göra en beställning från denna webbplats accepterar du dessa Användarvillkor för e-handel och Allmänna köpvillkor för beställning av produkter.

Vänligen läs igenom Villkoren noggrant innan du använder e-handeln på denna webbplats. Genom att använda tjänsten godkänner du att vara bunden av dessa Villkor.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra Villkoren. Ändringarna träder ikraft från det datum som Nordsjö Idé & Design publicerar ändringarna och du hittar de senast gällande Villkoren på nordsjoidedesign.se.

Användning 

Din användning av e-handeln på denna webbplats ska alltid ske i enlighet med de instruktioner som finns angivna i dessa Villkor. Du åtar dig särskilt att inte:

  1. a) använda webbplatsen för bedrägligt eller olagligt syfte,
  2. b) uppträda som annan fysisk eller juridisk person, falskt ange eller på annat sätt oriktigt framställa anknytning till någon fysisk eller juridisk person i samband med din användning av webbplatsen,
  3. c) inkräkta på eller störa webbplatsens drift eller de servrar eller nätverk som används för att tillhandahålla webbplatsen eller bryta mot något krav, förfarande, policy eller föreskrift av sådant nätverk, eller
  4. d) överföra eller på annat sätt tillgängliggöra eventuellt virus, mask eller trojaner eller annan skadlig programvara eller kod, eller på annat sätt skada eller inverka negativt på webbplatsen.

Vi förbehåller oss också rätten att annullera eller neka en order eller blockera din användning av webbplatsen vid skälig misstanke om otillåten användning eller missbruk av våra tjänster, brott mot våra Villkor, bedrägerier eller andra liknande händelser och beteenden.

Information på hemsidan; Exakthet, fullständighet och tidpunkt för information

Nordsjö Idé & Design är inte ansvariga om information som görs tillgänglig på denna webbplats inte är fullständigt korrekt eller komplett. Materialet på denna webbplats är endast för allmän information och bör inte åberopas eller användas som den enda grunden för att fatta beslut utan att samråda med mer fullständiga informationskällor, t.ex. din lokala butik. Här hittar du kontaktuppgifter till din lokala butik. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra innehållet på denna webbplats. 

Produktbilder och miljöer

Alla bilder på miljöer, produkter och kulörer ska ses som illustrationer och vi garanterar inte att illustrationerna exakt återger varornas utseende, färg eller funktion.

Copyright

Allt material på nordsjoidedesign.se tillhör Nordsjö Idé & Design eller våra leverantörer och får inte användas utan skriftligt tillstånd av Nordsjö Idé & Design.

Ansvar

Vi ansvarar inte för förluster eller skador p.g.a. tekniska fel, nedsatta funktioner eller andra liknande fel som relaterar till din användning av webbplatsen. Detta gäller inte ansvar som inte kan uteslutas enligt tvingande lagstiftning. Nordsjoidedesign.se kan tillhandahålla länkar till andra webbplatser och hjälpmedel online. Vi ansvarar inte för sådana externa webbplatser eller hjälpmedel. 

Allmänna köpvillkor för beställning av produkter

Allmänt

För att göra en beställning på nordsjoidedesign.se ska du ha fyllt 18 år.

Beställningen

Vänligen observera att du som konsument sluter avtal med din valda lokala butik (företagets uppgifter framgår av bokningsbekräftelsen). 

Priser på nordsjoidedesign.se

Priser som anges på webbplatsen är i svenska kronor och inklusive moms. Prisjusteringar för våra produkter kan ske utan föregående information. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Priserna inkluderar inte fraktkostnad. Eventuell fraktkostnad adderas i kassan innan du genomför ditt köp. 

Bokningsbekräftelse

I bokningsbekräftelsen från butiken finns information om din beställning, din valda butik samt uppgift om betalning och uthämtning/leverans. 

Betalning

Betalning sker i din valda lokala utlämningsbutik, eller på webbplatsen via Klarna checkout.  

Läs Klarnas villkor här. 

Uthämtning och leveranser

Uthämtning sker i din valda lokala butik eller i vissa fall via hemleverans. Förväntad ca-tid för att förbereda din order/få varan levererad till butiken är 1-2 dag för lagervaror som färg och verktyg och 3-14 dagar för beställningsvaror som tapeter och golv, om inte annat särskilt anges i bokningsbekräftelsen.

Ej uthämtad beställning

Om din valda betalningsmetod är ”betala i butik” och du inte hämtar dina varor i butiken inom 14 dagar efter att du mottagit bokningsbekräftelsen, alternativt inom den tid som du och butiken har överenskommit, blir du ersättningsskyldig för butikens kostnader i samband med att kundanpassa eller beställa produkterna.

Returer

Eventuella returer hanteras av den lokala butiken där köpet har skett. 

Notera att du inte har möjlighet att byta eller returnera varor som tillverkas enligt dina anvisningar, eller beställningsvaror. Var därför extra noga med att kontrollera din beställning och bokningsbekräftelse.

Ångerrätten

Du har 14 dagars ångerrätt i enlighet med distanshandelslagen. Det innebär att du kan skicka tillbaka varor om det visar sig att de inte motsvarar dina förväntningar. Ångerrätten kan dock inte användas för att skicka tillbaka överblivna tapetrullar, eftersom det då inte kan sägas att du ångrat ditt köp. Ångerrätten gäller inte heller färg som är bruten till önskad kulör eller andra kundanpassade varor. 

Vid utövande av ångerrätten ska du meddela detta till din lokala butik inom 14 dagar efter att du har tagit emot varan. Butikens kontaktuppgifter hittar du i bokningsbekräftelsen. Notera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. Du måste lämna tillbaka varan senast 14 dagar efter den dag då du skickat ditt ångermeddelande till oss.

Om du vill kan du använda den blankett som Konsumentverket har tagit fram.  Ladda ner konsumentverkets ångerblankett här

Varorna kan lämnas in i butiken eller skickas till oss. Varan som returneras ska vara komplett, vilket innebär att alla delar, tillbehör, bruksanvisningar m.m. ska återlämna till oss. Varan ska vara i oanvänt skick, i sin originalförpackning och väl förpackade om de skickas. Sätt inga adresslappar på varans förpackning utan lägg originalförpackningen i en annan kartong. Du som kund står själv för returkostnaden. Varorna skickas eller lämnas in i den lokala butiken.

Om du hanterat varan utöver vad som är tillåtet eller om någon del av varan saknas eller är skadad är du ansvarig för varans minskade värde och vi förbehåller oss rätten att vid återbetalningen göra avdrag för denna värdeminskning.

Återbetalning kommer att ske senast 14 dagar från den dag då vi fick ditt meddelande om att du ångrat köpet. Vi förbehåller oss dock rätten att avvakta återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig.

Reklamation

Om en vara skulle vara felaktig eller om det uppstått fel vid eller dröjsmål i leveransen kan du reklamera köpet.

Om du anser att en vara är felaktig ska du skicka ett meddelande till den lokala butiken där du där du beskriver felet – ett reklamationsmeddelande. I meddelandet måste du också lämna information som behövs för att kunna identifiera köpet, t.ex. ordernummer och beställningsdatum.

Reklamationsmeddelandet ska skickas inom skälig tid efter att du märkt eller borde ha märkt felet. Meddelande som skickas inom två månader efter det att du märkt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Sker inte reklamation inom skälig tid från det att felet upptäckts, eller borde ha upptäckts, och senast inom tre år från det att du tog emot varan, förlorar du rätten att göra eventuella påföljder enligt konsumentköplagen gällande mot den lokala butiken.

Samtliga kostnader som du har haft i anledning av köpet och reklamationen återbetalas vid godkänd reklamation, t.ex. returfrakt och extra utgifter i samband med reklamationen. Vid godkänd reklamation sker återbetalning i samband med att du lämnar tillbaka varorna hos den lokala butiken. Återbetalning sker till det kort eller konto som användes vid betalning av beställningen.

Personuppgifter

Skydd av dina personuppgifter är viktigt för oss. Hur vi hanterar dina personuppgifter regleras av vår integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy längre ner på denna sida.

Kontaktinformation

Frågor kring denna webbplats e-handelstjänst skickas till butiksservice@akzonobel.com. Frågor om produkter skickas till din lokala butik, se kontaktuppgifter här.