Hem / Förnya en trälåda

Förnya en trälåda

Den här gråbetsade trälådan fyndades på loppis för en tjuga och med lite färg och fantasi så blev det en förvaringslåda med en personlig touch!

För att det skulle kännas som att lådan hade fler användningsområden än att bara förvara ljus i så kände vi att texten behövde försvinna, samtidigt som vi gillade den gråbetsade ytan på lådan och ville behålla så mycket av den som möjligt. Bets i kombination med täckmålat är så snyggt tycker vi! 🙂

  • Vi började helt enkelt att mäta, maskera med tejp och måla över två tredjedelar av lådan med vit snickerifärg så att texten försvann. Två strykningar ger bäst finish. Här kunde man såklart varit nöjd med resultatet, men vi ville sätta en liten extra detalj på den.
  • Med en smal rundpensel målade vi på frihand den svarta böljande formen hela vägen runt. När det torkat la vi ytterligare ett lager med svart lackfärg så att det täckte ordentligt.
  • När det torkat plockade vi fram Hobbylack i guld och vanliga bomullstops. Sedan doppade vi topsen i guldfärg och duttade på det svarta partiet. Tips: Beroende på om du bara nuddar ytan lite lätt eller om du verkligen trycker till topsen så får du olika stora prickar, det blir fint och effektfullt!