+Unseen Spaces

En trend i Colour Futures som jag tycker är spännande och som använder kulörtekniker på en avancerad nivå är trenden +Unseen Spaces. Trenden utgår från urbaniseringen och den ökade trångboddheten där boytan blir något vi värdesätter högre, framförallt i städerna. Platser som vi tidigare har försummat hamnar nu i rampljuset och vi lär oss att ta tillvara på den ytan som vi faktiskt har. Det kan röra sig om gränder, hallen eller kanske utrymmet under trappan. Inredningstekniker kan hjälpa oss att lyfta fram förbisedda utrymmen eller detaljer genom att använda så kallad trompe l’oeil (synvilla) och optisk illusion som drar till sig ögat.

Med hjälp av kulörer kan vi dra ögot till vissa utrymmen och detaljer. Genom att använda mörka och ljusa nyanser tillsammans skapas ett tredimensionellt djup utan att det egentligen finns på riktigt. I bilderna nedan är kulöerna sofistikerade och det finns nyanser på tre nivåer; blå, grå, khaki och neutral rosa.

unseen 4

Bilden är tagen från ett perspektiv bakom trappan.

unseen 3

Samma glas och samma trappa som på föregående bild, men från ett annat perspektiv. Väggen bakom trappan är målad i kulören DN.01.82.

unseen 9

Och här är trappan ur ett tredja perspektiv då trappan blir entrén till hela köket. Luckorna är målade i TN.01.65, den neutrala rosa på köksön och väggen till vänster är målad i kulören C8.04.67.

unseen 5

Lampan lyfts fram med hjälp av en cirkel. Tonerna går i tre nivåer och skapar dimension i rummet. Kulören på väggen är JN.02.83. Cirkeln är målad med kulören SN.00.75.

unseen 8

Cementtaket skapar karakrär åt rummet. Väggen är målad i kulören SN.00.75 (nederst) och DN.01.82 (överst)

unseen 2

Även utomhus finns vackra gömda platser. Har du någon gömd plats du skulle vilja framhäva?

unseen 1

En gömd liten kontorsyta i hemmet får mer plats med hjälp av den djupa går/lila kulören YN.02.45.

unseen 10

Om Nordsjö

Colours by Nordsjö bloggar om inspiration kring färger och inredning. Här får du också tips på hur du målar och fixar ditt hem.

Visa alla inlägg av Nordsjö