color futures 2014 teal årets kulör

Årets färg 2014

AkzoNobel är världens största färgkoncern. Deras vision är ”Add colour to people’s life” – göra människors liv färggladare. En gång om året träffas en internationell grupp kreativa experter inom design, arkitektur och mode för att bestämma vilka färger som gäller under det kommande året. Detta översätts till färgkartor och bilder, som sammanställs till ”ColourFutures”.

Inspiration för 2014

Varje år presenterar ”ColourFutures” en dominerande trend, eller ett underliggande värde, som alla fem presenterade trender/färgkartor härstammar från. År 2014 är detta värde “unlocking potential”, eller “öppna för nya möjligheter”. Genom att titta med nya ögon på det vi har omkring oss, kan vi öppna för alla möjligheter som finns omkring oss. Det kan gälla länder, verksamheter eller människor. Varje hem, skola, kontor eller fabrik har stora möjligheter om du bara vet hur du ska hitta och släppa fram dem. Färgpaletten för 2014 är öppen och spännande och inspirerar oss att tänka nya tankar.

Årets kulör: Teal

Sofistikerad, balanserad, mångsidig, lugn
Årets kulör 2014 kombinerar de naturligt harmoniska gröna färgerna med de lugna blå färgerna. Kulören Teal är djupare och mer sofistikerad än turkos och den har en fyllighet som påminner oss om skimrande tropiska vatten.

Colour futures 2014 trend årets färg teal

Colour futures 2014 trend årets färg teal

Colour futures 2014 trend årets färg teal arbetsrum

Colour futures 2014 trend årets färg teal prickig vägg

Mångsidig kulör

Årets kulör är förvånansvärt mångsidig och fungerar väl tillsammans med andra kulörer. Det trendigaste är dock att kombinera den med andra blågröna toner och på så sätt skapa en ton-i-ton-effekt. Teal fungerar även bra tillsammans med naturliga träfärger.