årets färg 2013 rich blue trappa

Årets färg 2013

AkzoNobel är världens största färgkoncern. Deras vision är ”Add colour to people’s life” – göra människors liv färggladare. En gång om året träffas en internationell grupp kreativa experter inom design, arkitektur och mode för att bestämma vilka färger som gäller under det kommande året. Detta översätts till färgkartor och bilder, som sammanställs till ”ColourFutures”.

Inspiration för 2013

Varje år presenterar ”ColourFutures” en dominerande trend, eller ett underliggande värde, som alla fem presenterade trender/färgkartor härstammar från. År 2013 är detta värde Connections, eller förbindelser. Det översätts till eleganta, mogna och avslappnade kulörer, som reflekterar våra målsättningar och även får oss att hitta de oaser av lugn och ro som vi så väl behöver.

Årets kulör 2013:
Big blue

Djup blå färg som utstrålar vishet, ärlighet, trygghet och tradition. Big blue kan å ena sidan vara auktoritär och sober och å andra sidan skimra och glittra som en safir. Den blå kulören är en flexibel färg, som passar bra ihop med andra skarpa färger i samma tonläge, som t ex citrusgult och varma djupa neutrala färger. Den känner sig också hemma med andra blå, lila och gröna kulörer.

årets färg 2013 rich blue vita vaser

årets färg 2013 rich blue vägg kvinna grön scarf

årets färg 2013 rich blue öppen spis retro

årets färg 2013 rich blue cirklar målade vägg

Årets ord: Förbindelser

Livet idag är fullt av förbindelser, relationer och kopplingar. Nya nätverk skapar oändliga möjligheter att kommunicera, diskutera och uppfinna. Vi konsumerar information i ett rasande tempo, så ibland behöver vi koppla bort allt och ladda upp batterierna. Olika färger reflekterar olika förbindelser. De kan hjälpa människor att komma i kontakt med varandra, eller koppla bort varandra.