micke fält fototapet urban graffiti

Häng med in i Mickes urbana lya

I en 2:a mitt ute på skånska slätten huserar Micke Fälth, hans två barn Melker och Meja och burmakatterna Canto och Cornelius. I alla fall varannan vecka. Den andra veckan delar Micke bara bostad med katterna.

Trångt skulle det ha kunnat vara. Men lägenheten känns faktiskt både luftig, ljus och rymlig, eftersom den är så smart planerad. Vi vill ha många rum i rummet, berättar Micke. TV-hörna, myshörna, datorhörna, juicehörna… Alla ska kunna vara på alla ställen, förklarar han.

kök micke fält skateboards

vägg med vågor fototapet vardagsrum katt

skateboard hemma hos micke ljusstakar

Passion för action

Micke och barnen delar en passion för skateboard, surf och jeans. Motorcykeln – en kraftfull Harley – får Micke än så länge ha ifred. Familjens intressen avspeglas i hemmet. Det första jag gjorde var att slänga ut alla garderober, utom en, berättar Micke. Jag vill ha prylarna framme, för de är en del av oss. Därför hittar man både skateboards och jeans hängande och stående framme som inredningsdetaljer i lägenheten.
Så ofta Micke och barnen kan, är de ute och åker skateboard och gärna surfresor. Vågsurfing, förtydligar Micke. Ingen vindsurfing här inte… Skidåkning är också kul, menar han.

blåa kuddar säng katter

vardagsrum fototapet husfasader grafitti

longboards lutade mot vägg döskalle

svarta lådor förvaring levis 561 mint condition

MGL8996.jpeg

MGL8956.jpeg

Jobbet – en del av hemmet

Micke är ansvarig för screentryckerier och tvätterier på ett stort klädföretag. Och det märks verkligen att han älskar jeans. Han har till och med en samling rariteter – klassiska jeans från 50- och 60-talen som han har fyndat på olika ställen. Sina egna jeans har han hängande på krokar i vardagsrummet. Och varför inte? Det är både praktiskt och blir en personlig inredningsdetalj, säger Micke.