vardagsrum howardfåtöljer krämfärgad vägg

Gott om utrymme för familjeliv hemma hos Malin

Namn: Malin, Robban, sönerna Elliot 12 år, Melvin 11 år och katten Freja.
Var: Malmö med utsikt över stans vackraste park.
Hur: Lägenhet på 350 kvadratmeter inkluderat familjeföretagets kontor.
Arbetar: Malin startade smyckesföretaget MarMalaid 2002.

Högst uppe i ett gathörn med utsikt över Slottsparken i Malmö ligger en lägenhet utöver det vanliga. När Malin och hennes man fick erbjudandet om att hyra den stora lägenheten, som fastighetsägaren och hans familj hade bott i sedan huset byggdes 1938, kunde de helt enkelt inte tacka nej.

Lägenheten på 350 kvm i två plan var egentligen alldeles för stor för dem och deras två söner. Men en riktig skatt. Handsnidade gardinstänger från början av 40-talet hängde kvar.

Gästtoaletten med lavendelfärgad originalmosaik från 40-talet och en enorm, murad öppen spis var bara några av de detaljer som Malin blev förälskad i. Eftersom de kunde kombinera boende med kontor för familjeföretaget MarMalaid kunde de tacka ja!

malin smyckestillverkning

beige vägg vit ram smycken

vardagsrum tavla blommor orientaliskt

Nu började det roliga…

Malin valde en klassisk stil, med generösa gardinuppsättningar, bekväma sittgrupper och en ombonad atmosfär när hon och hennes man skulle inreda den stora lägenheten.

– Det allra roligaste var att få ordna med alla mina små ”skatter”, säger Malin förtjust. Jag kan nämligen aldrig låta bli att ta med små roliga inredningsdetaljer när jag är ute och reser. Minnen som jag vill omge mig med.

Mycket kommer från Asien och hemmet har blivit en lyckad mix av svenskt och asiatiskt.

skänk ljusstakar grupperade blå tofs

rosor i kanna blå vit orientalisk

vacker vit tofs på skåp

Lägenheten är fylld av små personliga skatter

Inredningen är också en charmig blandning av gammalt och nytt, sådant som paret fyndat på loppisar, antika prylar från fjärran länder och en hel del nyproducerat från egna firman.

– Jag gör mycket själv. Jag kan helt enkelt inte låta bli, kommenterar hon och berättar om hur hon tar tillvara på vackra glasflaskor, förser dem med färger och hur enkelt hon gör en vacker smycketavla med spetsar och en antik gammal ram.

Dessutom är jag en riktig samlare fortsätter hon och drar några av favoriterna som är citroner, tuppar, tennföremål och antika sifoner. Den här lägenheten är fylld av små personliga skatter.

sovrum beiga väggar shabby chic

Matsal

hylla med blåvitt porslin dekoration

fransk lantstil kök tupp

katt blå sifoner tavla

Hundratals nyanser av blått

Det första som möter en när man tar första steget innanför dörren är en varm välkomnande känsla klädd i en passionerad färgskala av chokladbrunt, beige och hundratals nyanser av blått. Och stämningen, den är behagligt familjär. Malin känns som en riktig bullmamma med ytterst god känsla för färg och form. Bakom mammafasaden döljer sig dock en finurlig affärskvinna. Att hon driver något inom heminredning kan man nästan gissa.

Efter en marknadsekonomutbildning 2002 så startade hon smyckesföretaget MarMalaid. Hon började med försäljning av smycken på homepartys och fortsatte sedan framgångsrikt med att utveckla idén med företagssmycken. Stora företag som Sparbanken, SAS Radisson och Svenska Spel beställde hennes underbara pärlsmycken med egen logotype och gav bort som gåvor till kunder och anställda. Idag har företaget vuxit till att även designa bruksföremål och möbler. Det har blivit ett riktigt familjeföretag som hela familjen är engagerade i.

inredning asiatiskt blå hylla

blå glassifoner antika vackra

Glasflaskor

vita vaser i glas

Gör-det-själv – en glasklar idé

Ta tillvara vackra glasflaskor och ge dem nytt liv. Rädda ett antal vackra flaskor innan du lämnar dem till återvinningen. Uttjänta olivoljeflaskor och vinflaskor kan ha väldigt vackra former och fina utsmyckningar.

Så här gör du steg-för-steg:

  1. Diska ur glasflaskan och torka den ordentligt. Ett tips är att ta hjälp av hårfönen.
  2. Köp lackfärg i önskad nyans.
  3. Fyll en flaska med ca en halv till en deciliter färg och rotera flaskan så insidan blir täckt av färgen.
  4. Töm flaskan på överflödig färg och torka direkt av toppen med en trasa.
  5. Ställ på tork några timmar.