Hem / Inspiration / Hemma hos / Helene

Välkommen hem till Helene i Falsterbo

Ett lummigt paradis och ett drömhus i natursköna Falsterbo – ett stenkast från en av Sverige vackraste stränder.

Mäklaren dömde ut tomten som sumpmark. Men köparna gav sig inte utan bestämde sig för att ta över den avstyckade tomten som skulle bli platsen för deras första villa.

Tomten var lite vildvuxen men de förälskade sig i grönskan och de mäktiga kastanjeträden. Därefter har det byggts det ena vackra huset efter det andra på granntomterna. Idag, 16 år senare, ligger det helt kvadratiska huset likt en vit sockerbit omgiven av parkliknande grönska.

vardagsrum helene falsterbo grå vägg

sovrum falsterbo

Att bygga hus kräver många beslut

Huset som byggdes 1996 är ett typhus från Eksjöhus som de blivande husägarna modifierade efter egen smak. I första steget färdigställdes endast bottenplan. Vinden som renoverades tio år senare lämnades till en början oinredd. Efterhand som ekonomin tillät, men också när familjen hade haft tid att tänka efter hur de ville inreda och vilka funktioner den nya boytan skulle ha, tog de sig an andra delen i husbyggandet. Att bygga hus kräver många beslut på en gång och att dela upp det i två etapper menar familjen var det bästa beslut de tagit.

Falsterbo, cykel

Falsterbo, terass, skandinaviskt

Falsterbo vitt putshus singel

kök griffeltavla färg ytterdörr

Helene är en kvinna som vågar

Familjen som efter några år i huset flyttade till södra Europa lånar nu ut villan. Här huserar sedan drygt ett år tillbaka Helene Johansson, ägare till modebutiken iiSA i Malmö, och hennes fyraårige son Tintin.

Helene är en kvinna som vågar. Hon övertog iiSA tillsammans med en väninna för snart fem år sedan. De startade även upp Malene Birger-butiken på Baltzarsgatan i centrala Malmö.

Helene har verkligen lyckats sätta sin personlighet och karaktär på det vita hemmet. Hon flyttade in på hösten när vindarna börjar friska i nere i Falsterbo. Helene hade en klar vision för sitt nya hem. Det skulle vara mysigt och välkomnande med tända ljus och varma textilier. Planlösningen är gjord så att det ska vara enkelt att umgås. Från köket har man direktkontakt med både entré, vardagsrum och matplats. Något som passar Helene, som älskar att ha vänner på besök.

vitt kök griffeltavla färg klotter

skor inredning

beige sovrum eiffeltorn trägolv

vardagsrum, falsterbo, ljust, skandinaviskt

En blond, nordisk inredning passar mig och min personlighet

Trots den sparsmakade möbleringen känns det ombonat tack vare gardiner i vackra tyger med mycket ”tyngd” för både fönster och altandörrar, säger Helene. Kaminen har också hög mysfaktor och sprider värme där den står mitt i vardagsrummet. Helene är svag för kontrasterna svart och vitt. Något som påminner henne om Malene Birgers kollektioner.

– I ett hem blir det väldigt stilrent och rofyllt, Helene som inte är lika förtjust i för dominerande färger. En blond, nordisk inredning passar mig och min personlighet.

Helene har samlat på sig mängder av vackra kläder och accessoarer. Mycket kommer såklart från hennes egen butik, men vissa saker har hon köpt på resor. En del använder hon inte så ofta utan gör istället små stilleben runt om i huset med de vackra tingen.

svart piano badhytter tavla vardagsrum

Helene Falsterbo fönstersmyg te filt

kök, falsterbo

matsal shabby chic elvis tavla

Hall, väska, hängare

grått elementskydd ovanvåning trägolv

Inte ett element är synligt

Jag tycker att mode och inredning går hand i hand. Många kläder är som riktiga konstverk. Häng fram dina vackra väskor i hallen eller placera dina vackraste skor i på trappstegen i en trappa. Det blir så personligt.

Andra plus med huset är de många platsbyggda garderoberna på övervåningen. De ger massor av förvaringsutrymme och svängrum. Varenda vrå är optimalt utnyttjad. Samme snickare som gjort alla garderober har också gjort smarta skjutdörrar och snygga elementskydd. Inte ett element är synligt – underbart, tycker Helene.

Jag trivs verkligen i det här huset. Ett behagligt hem är en verklig källa till harmoni och balans i livet.

Läs gärna Helenes blogg.