Nordsjö Idé & Design

Meny

blå vägg säng

sovrum rosa beige

Vilsamt sovrum med feng shui

Sovrummet är det rum du tillbringar mest tid i och därför måste det inredas med omsorg. Här ska du kunna vila upp efter en intensiv dag. Det ska vara ett rum där du kan gå undan för att hämta ny kraft. Börja med att ta bort allt som inte hör hemma i ett sovrum – alla prylar som är undanstoppade bakom dörren, under sängen, ovanpå skåpen. Chi måste kunna röra sig på ett lugnt sätt i rummet.

Undvik att jobba i sovrummet. Det ska vara ett rum för avkoppling. Inredningen ska vara lugn och behaglig, så undvik alltför starka färger. Välj en färg som du själv tycker om och som passa för sömn, men även för passion. Starka röda och gula kulörer aktiverar vårt intellekt och kan därför göra att vi får svårt att koppla av. Du kan däremot använda dessa färger som accenter för att stimulera passion.

Må bra i ditt sovrum

Hur ser taket ut ovanför sängen? Börja inte dagen med att titta på en spricka, fuktfläck eller lampa som hänger snett! Se till att fixa allt som kan irritera och häng upp vackra tavlor och annat som du mår bra av. Undvik vindspel och mobiler i sovrummet. De gör dig orolig.

En spegel i sovrummet kan hjälpa dig att få kontroll över en dörr som du kanske inte kan se, men egentligen ska du undvika speglar i ett sovrum. De är fulla med kraftfull energi som gör det svårt att sova. Undvik också elektromagnetisk strålning från TV-apparater, klockradio och datorer i ditt sovrum.

Placering av sängen

Det är inte bra att placera sängen mellan två fönster. Då flödar chi för snabbt och du kan få svårt att fatta beslut. Om ni är två som delar säng, ska helst var och en ha fri yta bredvid sin sida. Båda ska ha sängbord och lampa. Enligt feng shui ska den person som har mest yang-energi ligga närmast dörren. Det är ofta mannen, men det behöver inte vara det. En mamma som har spädbarn, ska alltid ligga mellan dörren och sitt barn.

Var sängen står är viktigt. Allt som händer omkring den på natten är viktigt för ditt välbefinnande. Den bästa placeringen är emot en vägg, med bra överblick över dörren och stöd på sidorna. En ordentlig sänggavel kan också vara bra för att förankra sängen. Är det omöjligt att se dörren från sängen, kan du ordna det med hjälp av en spegel.

Fengshui1

Den här placeringen är bra, eftersom du slipper ligga mitt emellan dörren och fönstret där chi-energin flödar.

Fengshui2

Den här placeringen gör att du hamnar mitt i chi-flödet. Det kan störa din sömn.

Fengshui3

Här kan du behöva använda blommor och gardiner som saktar ner chi.

Fengshui5

Det här är en riktigt dålig placering. Sängen saknar stöd för huvudet och fotändan är låst. Personen som ska sova här, har inte kontroll över dörren och huvudet ligger i vägen för chi.

Fengshui6

Här kan det behövas ett sängbord som skyddar mot chi från dörren. En spegel kan lösa problemet med att den som sover i sängen inte kan se dörren.

Fengshui4

Det här är ingen bra placering för sängen. Den ligger mitt i riktning för chi.