Hem / Inspiration / Feng shui / Feng shui i olika rum / Feng Shui i kök

rosa kök vita luckor

Köket är hemmet hjärta

Feng Shui i köket

Välkommen till hemmets hjärta! Just nu är det populärt med rostfritt, svart och vitt och rena ytor, men glöm inte att ett kök också ska kännas välkomnande och hemtrevligt. Om du lever ett intensivt liv, ska du börja med att ta bort alla klockor från köket. När vi äter och är tillsammans med våra nära och kära, är det just det vi ska fokusera på – inget annat.

Omge dig med saker du trivs med i ditt kök. Har du en tråkig utsikt genom köksfönstret, kan du göra fint i själva fönstret istället. Kryddor, lampor, vackra saker och minnen kan lätta upp. Allt som har med naturen att göra stimulerar matlagningen.

Stimulera lust och glädje

Musik öppnar för glädje och positiv energi. Lyssna därför gärna till musik när du lagar mat. Städa köket efter matlagningen. Använd rätt belysning, varm och mysig. Undvik lysrör och kallt blått ljus, liksom dålig ventilation. I feng shui är det viktigt var spisen är placerad i köket. Den som lagar mat ska se och ha kontroll över köket. Det sägs också att ett runt eller ovalt matbord är bättre för kommunikationen än ett fyrkantigt. Precis som i alla andra rum, ska du rensa köket från allt onödigt. Kokböcker, köksredskap och porslin som inte används, ska du plocka bort. Ett kaotiskt kök kan skapa konflikter och trötthet.

Pergo parkettgolv vitt kök

Forbo novilon scandinavia kök mint