Hem / Inspiration / Feng shui / Feng shui i olika rum / Feng Shui i hall

hall grå tapet

gul hall flicka ballonger

Hemtrevlig hall

Första intrycket är oerhört viktigt. Därför ska du fokusera på ytterdörren och hallen i ditt hem. Ju mer öppen och välkomnande entrén är, desto fler möjligheter kommer till dig i ditt liv. Största mängden chi kommer genom ytterdörren. Se till att dörren är väl synlig, ren och lätt tillgänglig. Då får möjligheterna lättare att hitta dig. Tänk efter vad som händer när du öppnar din dörr. Känner du dig glad, ensam, ledsen? Är det mörkt, ljust, inspirerande, vilsamt? Du ska känna dig välkommen och lycklig och bra energi ska flöda emot dig när du kommer in i ditt hem.

Avkopplande eller energigivande?

Det är aldrig skönt att mötas av en rörig hall som är fullproppad med kläder och grejor överallt. Det får ditt liv att kännas betungande. En neutral hall ger inte heller energi. Den låter dig stanna i samma sinnesstämning som du kom hem i.
Vissa människor vill komma hem och koppla av, medan andra vill känna inspiration, liv och rörelse. Bara du kan bestämma hur du vill att ditt hem ska möta dig. Först därefter kan du börja inreda. Färgerna är viktiga för vilken stämning du vill mötas av. Vill du bli pigg och glad, ska du satsa på utåtriktade färger som gult, orange och rött. Om du däremot vill bli lugn, ska du välja mer inåtvända färger som grönt, blått, turkos och lila. Oavsett vad du väljer, ska du alltid tänka på att ha bra belysning i hallen, så den inte känns mörk.

Trevliga trappor

Den bästa trappan enligt feng shui, är böjd och graciös, med lätt rundade steg. Det nedersta trappsteget ska mynna ut i mitten av ett rum, inte mot en dörr. Det beror på att man ska låta chi gå fram sakta i hemmet, inte låta energin rusa på för snabbt.
Den här typen av trappa är inte så vanlig, så ofta får man försöka hitta balans på andra sätt. Du kan till exempel undvika att placera tavlor i sluttande riktning. Hängande blommor är inte heller bra. Du kan lyfta chi med hjälp av en horisontell linje, en list eller tavlor som hänger på en rak linje. Motivet på en tavla kan vara något som rör sig uppåt och lyfter chi, t ex fåglar som flyger uppåt eller en ballong. En trappa ska helst inte leda rakt emot en ytterdörr. Om den ändå gör det, kan du hänga en spegel mitt emot trappan.

I korridorer rusar chi

Även långa gångar och korridorer låter chi rusa fram för snabbt. Känslan får inte vara att gången är trång och mörk. Undvik det genom att använda dig av belysning och takfönster. Du kan även lura chi att stanna upp genom att hänga upp tavlor, speglar och annat på väggarna. Intensiva färger på väggarna kan också ge effekt. Belamra aldrig korridoren med prylar på golvet, utan håll den fri och ren från onödiga föremål så stannar chi längre.