Vi håller för närvarande på med underhållsarbete på sajten, vi ber om ursäkt för eventuella problem.
Hem / Inspiration / Feng shui / Feng shui i olika rum / Feng Shui i barnrum

barnrum mörkt

Barnrum utifrån feng shui

Utgå från barnets behov

Utgå från barnets behov och önskemål! Det är ju trots allt hon/han som ska trivas i rummet. Tänk på vilket personlighet ditt barn har och låt gärna barnet själv vara med och diskutera. Ett aktivt barn vill kanske ha ett spännande och fantasieggande rum, medan ett oroligt barn behöver en lugn och fridfull miljö att komma hem till. Lär barnen att vara med och städa och sortera i sina rum. De kan gärna få fundera igenom om de vill skänka sina leksaker till något mindre barn. Förvaring är naturligtvis viktig i ett barnrum. Ge gärna ditt barn många lådor och askar för olika saker.

Färger och föremål

Barn uppfattar ofta färger mer intensivt än vi vuxna. Därför kanske du ska tänka dig för innan du använder alltför skarpa färger i ett barns rum. Barnet måste tycka om färgen och ett hyperaktivt barn bör inte omges med skrikiga och knalliga färger.
Välj gärna möbler som har runda former och mjuka linjer. Speglar ska bara finnas om ditt barn själv har önskat det och då får de inte sitta så att de speglar sängen. Häng gärna upp positiva bilder, till exempel foton på barnet när det gjort bra saker eller lyckats på något sätt. Tänk bara på att inte hänga upp sådant som kan verka skrämmande eller negativt för barnet.

barnrum gul vägg

InTrade kompis 2 fotbollsspelare turkos lådor

pojkrum pepsi cola